Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Tüm Araçlarda Periyodik Bakımın Faydaları Nelerdir?

27-02-2023 21:41
Tüm Araçlarda Periyodik Bakımın Faydaları Nelerdir?

Periyodik Bakım Nedir?

Periyodik Bakım Nedir?

Otomobiller günlük yaşamımızı oldukça kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle otomobil sahibi olmak lüks bir tüketimden çok önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu nedenle araç içerisinde güvenli bir şekilde seyretmeyi sağlayacak kimi noktaların detaylı bir şekilde bilinmesi gerekir. Aracın düzgün çalışmasına engel olabilecek herhangi bir durumun çok geçmeden çözümlenmesi ilerleyen süreçlerde karşınıza çıkabilecek yüksek maliyetlerin önüne geçer. Aracınız ile ilgili kimi sorunlar hemen anlaşılabilecek iken kimi sorunlar ise alanında uzman kişiler tarafından ulaşılabilmektedir. Bu nedenle aracın düzenli olan bakım ve onarım işlemlerinin yapılması önemlidir. periyodik kontrollerde aracın genel durumuna ilişkin detaylı kontroller yapılmaktadır. 

Araç Bakımında Neler Yapılır?

Peki araç periyodik bakım nedir? Belirli aralıklarla yapılan kontrollere periyodik bakım denir. Aracın düzgün bir şekilde hareket etmesini sağlayan sistemleri, yağ ve sıvı gibi işlemler periyodik bakımlarda yapılmaktadır. Periyodik bakımda tespit edilen herhangi bir sorun veya gerekli değişimler periyodik bakımlarda tespit edilir. Böylece aracın güvenli bir şekilde yolculuğuna devam etmesi sağlanır. Özellikle sıfır araç sahibi olan kişilerin sıklıkla merak ettikleri konuların başında “10 bin bakımı nedir?” sorusu gelmektedir. Otomobillerde belirli aralıklarda periyodik bakımlarının alanında uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir. 10 Bin bakım da aracın ilk periyodik bakım zamanını ifade eder.

Araç Bakımında Neler Yapılır?

Araç periyodik bakım işlemleri belirli periyotlarda ihmal edilmemelidir. Gözden kaçma ihtimali olan herhangi bir sorun yapılan bu kontrollerde ortaya konmaktadır. Otomobillerinin periyodik bakım zamanı gelmiş olan sürücüler “Periyodik bakımda neler yapılır?”, “Periyodik bakımda ne değiştirilir?” gibi soruların yanıtını sıklıkla merak etmektedir. Periyodik bakım hizmetleri kapsamında yapılan işlemler aşağıdaki gibidir.

  • Motor Yağı ve Yağ Filtresi Değişimi
  • Hava Filtresi Değişimi
  • Polen Filtre Değişimi
  • Yakıt Filtresi
  • Lastik Kontrolleri
  • Akü Bakımı
  • Ateşleme Bujisi Kontrolü
  • Fren Sistemi Kontrolü
  • Far ve Aydınlatma Kontrolleri
  • Egzos ve Süspansiyon Sistemi Kontrolü

Periyodik Bakım Ne Zaman Yapılır?

Otomobillerde belirli bir km sınırına ulaşıldığında periyodik bakımının yapılması gerekir. Konforlu ve güvenli bir sürüş için vazgeçilmez bir hizmet olan periyodik bakım ile ilgili en çok merak edilen bir diğer konu da “Sıfır araç ilk bakımı ne zaman yapılır?” sorusunun yanıtıdır. Periyodik bakım sıfır km araçlarda ilk 10.000 km de yapılmalıdır. Öte yandan kilometresini doldurmamış araçlarda periyodik bakım yıllık olarak yapılmalıdır. İlk periyodik bakımdan sonra söz konusu aracın her 5.000 km de bir periyodik bakıma girmesi gerekmektedir. Ancak daha az kilometredeki araçlarda da yine periyodik kontrollerin yılda bir kez yaptırılması önem taşımaktadır.

Periyodik Bakım Ne Zaman Yapılır?

Periyodik bakım ne kadar sürer?

Periyodik bakım işlemleri alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.